Prof. dr. sc. Alemka Markotić u magazinu Gloria: „Ljetujem u Biogradu“

Alemka Markotić, infektologinja koja je u posljednjih mjesec dana postala neizostavno lice svakog hrvatskog doma, uspjela je odvojiti vremena i za intervju lifestyle magazinu Gloria, prenosi 057info.hr, u kojem govori o svom poslu, očekivanjima od koronavirusa, ali i privatnom životu.

Mnogi tako već znaju da se dr. Markotić etablirala u Sarajevu, gdje se svojevremeno suočila s epidemijom mišje groznice, koja joj je bila dobra škola za današnju situaciju, dok je u Hrvatskoj niz godina vodeća liječnica u ovoj branši, ujedno i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Zanimljiv je njezin odgovor na pitanje gdje bi otputovala u ovom trenutku da pandemija nestane.

“Na neki naš otok na kojem nema signala za mobitel. Inače ljetujem u Biogradu, to je prekrasan grad i žao mi je što je tamo sada lokalno žarište koronavirusa, Čestitam im na dobroj i brzoj organizaciji. Neki dan sam se šalila s ministrom Božinovićem kako bi bilo lijepo da me pošalju u biogradsku bolnicu da malo radim s njima.”, rekla je Markotić.

Što se tiče same pandemije, oprezno je rekla kako se nazire nekakvo svjetlo u tunelu.

“No jedno nam treba biti jasno: sve dok se od Covida ne oslobode i naši susjedi i cijeli svijet, priča nije do kraja gotova.Možda je to jedna važna poruka ovog virusa: nitko protiv ovoga ne može sam. Bit će nam dobro ikad i drugima bude dobro.”

Naslovna fotografija: Vedran Peteh/Gloria.hr