Kafići u Biogradu na Moru i Dragama unatoč zabrani posluživali piće

U srijedu, 8. travnja 2020 godine u večernjim satima policijski službenici Policijske postaje Biograd su prilikom kontinuiranog nadzora, u suradnji s Državnim inspektoratom proveli nadzor nad radom više ugostiteljskih objekata na biogradskom području.

Tijekom nadzora zatečena su otvorena dva ugostiteljska objekta, u Dragama i Biogradu na Moru, dok su se u unutrašnjosti nalazili gosti kojima se posluživalo piće. – doznaje Novi Radio Zadar.

Turistički inspektor Državnog inspektorata, Ispostave Zadar, zbog nepridržavanja odredbi točaka I. i III. Odluke stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja usmenim je rješenjem u zapisniku istima zabranio obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a usmeno rješenje je izvršeno pečaćenjem dvaju ugostiteljskih objekata.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata biti će izdan prekršajni nalog na iznos od 5.000,00 kn (iznos za fizičku osobu – obrtnika) zbog počinjenja prekršaja iz članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Izvor: Novi radio Zadar