TROFEJ SLOBODNE DALMACIJE: Željko Birkić iz Biograda na Moru osmi, Ivan Pikunić iz Svetog Filip i Jakova među apsolutnim pobjednicima

Tradicionalna manifestacija „Split maraton“ organizira se 20. godina zaredom.  U subotu, 22. veljače 2020. godine u sklopu manifestacije 20. Split maraton na splitskoj Rivi održala se utrka „Trofej Slobodne Dalmacije“ duga 5 kilometara (za dječje utrke ovisno o dobi 650 m, 1 250 m, 2 500m) u kojoj je sudjelovalo oko 1 000  trkača iz 23 zemlje svijeta (Velika Britanija, Poljska, Švedska, Italija, Brazil, Belgija, Njemačka, SAD…)

Dodjela nagrada također se održala na Rivi. Medalje i nagrade najboljima po kategorijama uručila je direktorica marketinga Slobodne Dalmacije Ivana Vladović.

Na kraju dodjele proglašeni su apsolutni pobjednici u ženskoj i u muškoj konkurenciji kojima su uručene i prigodne nagrade sponzora Sport&Moda.

APSOLUTNI POBJEDNICI U ŽENSKOJ KONKURENCIJI – prolazna vremena

  1. Tea Faber (CRO) – 18.06
  2. Simona Jambrošić (CRO) – 18.19
  3. Alma Hrnjić (BIH) – 18.26

APSOLUTNI POBJEDNICI U MUŠKOJ KONKURENCIJI – prolazna vremena

  1. Oleg Galić (BIH) – 15.23
  2. Ante Živković (CRO) – 15.45
  3. Ivan Pikunić (CRO) – 16.55

Ivan Pikunić je iz Atletskog športskog kluba Rogovo u Svetom Filip i Jakovu, drugi je stigao u kategoriji seniora, a treći u ukupnom poretku i među apsolutnim je pobjednicima u muškoj konkurenciji. Željko Birkić iz Biograda na Moru na cilj je stigao osmi po redu u ukupnom poretku. S njima je još nastupio i Karmelo Mrvica, također iz Biograda na Moru, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih juniora i šesto mjesto u ukupnom poretku.

Atletski športski klup Rogovo iz Svetog Filip i Jakova kojemu pripadaju sva trojica, uz Atletski klub Dubrovnik, jedini je klub koji je na ovom natjecanju imao tri natjecatelja koji su imali zapažen nastup, ispod 19 minuta.

Središnji događaj ove manifestacije u Splitu je utrka maratona i polumaratona koja se na splitskim ulicama održava u nedjelju.