REKORDERKA: U Biogradu na Moru u 11 sati i 20 minuta ujutro vozačica napuhala 2,61 promila!

U Biogradu na Moru u 11 sati i 20 minuta ujutro vozačica napuhala 2,61 promila! Ona je u akciji “Vikend” najviše napuhala od svih kontroliranih vozača, a zaustavljena je u svom Passatu, nakon čega ju je policija zadržala na triježnjenju u policijskim prostorijama

Najviše alkohola prije sjedanja za volan automobila, prošlog vikenda popijeno je, kako navode u 24 sata – u Biogradu na Moru. Tako kaže policijska statistika u njihovoj akcija “Vikend”, u kojoj kontroliraju promet u dane opuštanja od posla. To, međutim, uključuje i petak, a ovog tjedna najjači “ulov” odradili su prvog dana akcije i to prije podneva.

– U  petak, 31. siječnja u 11.20 sati u Biogradu, policijski službenici su zatekli 46-godišnju vozačicu kako upravlja Volkswagen Passatom zadarske registracije  pod utjecajem alkohola od 2,61 promila. To je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda – kaže Ivana Grbin, glasnogovornica policije u Zadru.

Vozačica su smjestili u prostorije policije do otrežnjenja, te je u subotu uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Tog vikenda prometni policajci su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 377 vozila i vozača, a poduzeli su 169 represivnih mjera. Alkotestirali su 132 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola. Iz prometa su isključili 20 vozača i jedno vozilo, a u tom se vremenu dogodilo osam prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.