In memoriam: Prva tužna godišnjica smrti Danijela Karabatića

Tužna vijest potresla je prošle godine u ovo vrijeme cijeli Biograd na Moru kada je u svojoj 42. godini u mjestu Njivice na otoku Krku preminuo Danijel Karabatić. Volio je životinje, imao je psa, i nogomet, navijao je za Hajduk. Vodio je bogat društven život i bio je stalno veseo i nasmijan. Volio je i dobru glazbu, obožavao je slušati Tinu Turner, na svom Facebook profilu prošlo ljeto opraštao se od Arethe Franklin riječima „adio kraljice soula“, a onda je i njega  sasvim prerano i posve neočekivano sustigla smrt. Sve nas zajedno ova tužna vijest prije godinu dana blago rečeno je – šokirala. I prošla je već cijela godina dana otkako smo se opraštali od njega.

Posljednji ispraćaj Danijela Karabatića u rodnom Biogradu na Moru bio je 11. rujna 2018. godine, kada je pokopan na Gradskom groblju.

U politiku je Danijel Karabatić krenuo 1998. godine kao član Dalmatinske akcije. Na parlamentarnim izborima 2 000. godine sa svoje 24 godine bio je najmlađi nositelj  liste (za Dalmatinsku akciju u 9. izbornoj jedinici ).

Nakon što je Dalmatinska akcija izbrisana iz registra političkih stranaka 2003. godine, postao je članom SDP-a.

SDP-u se pridružio 2003. godine, već na na lokalnim izborima 2009. godine bio je nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Biograda na Moru kada SDP po prvi put osvaja tri vijećnićka mandata (do tada je SDP u Gradskom vijeću Grada Biograda na Moru participirao s jednim vijećnikom) te postaje predsjednik kluba vijećnika SDP-a u istome.

Bio je dugogodišnji gradski vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Grada Biograda na Moru, član Gradskog odbora SDP-a Biograd, Županijskog odbora SDP-a Zadarske županije i predsjednik SDP-ovog Savjeta za turizam Zadarske županije. Dugo godina radio je u Iliriji, bio aktivan u političkom i javnom životu. Životni put ga je odveo na otok Krk, gdje je nažalost i preminuo.

Posebno dirljivo sjećanje povodom prve godišnjice smrti posvetila mu je majka:

Danijele moj,

Tvoja odsutnost reže svaki dan.
Sa mnom si, a nema te.
I nikad mi nečeš prestati nedostajati
jer češ uvijek biti u mojim mislima,
u mome srcu.

Tvoja mama Genga

Fotografija: Danijelov Facebook profil