Ona danas živi u Biogradu na Moru, iz Sydneya je došla braniti Hrvatsku, a filmska priča o njoj premijerno se prikazuje na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli

Premijera dokumentarnog  filma „Heroine Domovinskog rata, Pobjednice“ održat će se na ovogodišnjem Pulskom festivalu 20. srpnja. Sljedeće prikazivanje bit će u Zagrebu 26. srpnja, pa slijede Karlovac, Vukovar…a možda Zadar i Biograd na Moru.

U filmu  Sabina iz Turnja, Zorka iz Sydneya i Mira iz Nijemaca, objašnjavaju kako ih je poriv da obrane svoj dom doveo na prvu liniju fronte. Sabina i Mira bile su u sanitetu, no zbog nedostatka ljudi radile su sve što i drugi borci. Zorka je došla iz Sydneya kao profesionalna frizerka, pa je uz rad u sanitetu Tigrova i šišala. Miru su zarobili u Vukovaru 19. studenog 1991. godine.

To je u najkraćim crtama radnja filma koji bi mogao izazvati veliku pozornost i u Biogradu na Moru. Naime u okviru filmskih priča o heroinama iz Domovinskog rata prikazat će se i jedna nama fascinantna ratna priča o jednoj od heroina koja danas živi u Biogradu na Moru.

U nastavku je i kratka video najava filma:

Ovaj film u trajanju od 140 minuta nastao je ponajviše zahvaljujući velikom entuzijazmu Mirjane Milčić i Irene Štorić, koja je k tome još zaslužna za režiju, scenarij, fotografije i montažu.

Fotografija: Pulski filmski festival