KUP GRADA BIOGRADA: U 2019. Benkovac pobjednik turnira!

Malonogometna ekipa Benkovca osvojila je turnir Kup grada Biograda koji se u školskoj sportskoj dvorani u Biogradu na Moru povodom Dana grada Biograda i blagdana svete Stošije, nebeske zaštitnice grada, održavao od 20. prosinca 2018. do 11. siječnja 2019. godine.

Već petnaestu godinu zaredom turnir organizira u Biogradu na Moru HNK Primorac. Ove godine sudjelovale su sljedeći malonogometne ekipe: Biograd I i II, Benkovac, Drage, Raštane I i II, Pakoštane I i II, Zadar I i II, Polača, Sikovo, Sveti Petar, Sveti Filip i Jakov, Tinj i Vrana.

FINALE:

BENKOVAC – RAŠTANE I 3:2 (2:1)

BIOGRAD – SD u mjestu. Gledatelja 400. Suci: Josip Katuša i Josip Viduka.

BENKOVAC: Piplica, Čerina, Gašić, M. Jarmanović 1, T. Bačić 1, Peraić, M. Bačić, K. Bačić, Majić, Marković 1, Šitum, Mario Jarmanović. Voditelj: Mario Jarmanović.

RAŠTANE I: A. Birkić, Šamija 1, Colić, Subotić, Božinović 1, Mikulić, Zrilić, I. Birkić, Katuša, Serdarević. Voditelj: Alan Sinovčić.

U finalnom srazu protiv ekipe Raštana I, Benkovac je slavio s golom razlike. Pogodak vrijedan naslova postigao je, nakon šestog prekršaja gostujuće ekipe, u zadnjoj minuti Mladen Jamanović preciznim izvođenjem s 10 metara. Benkovcu je ovo drugi trofej u 2019. godini i prvi naslov biogradskog turnira od 2011. godine, a pobjedničku ekipu čine bivši i sadašnji igrači benkovačkog nogometnog kluba.

Utakmica za 3. mjesto

ZADAR II – SVETI PETAR 6:1 (2:1)

Zadar II je u svim elementima igre bio bolji od Svetog Petra i zasluženo osvojio treće mjesto.

Ukupni poredak:

  • Prvo mjesto: Benkovac, pokal i 8 000 kuna;
  • Drugo mjesto: Raštane I, pokal i 4 000 kuna;
  • Treće mjesto: Zadar, pokal i 2 000 kuna.

Najbolji vratar turnira:

Ante Piplica (Benkovac).

Najbolji strijelac:

Josip Anić (Zadar II).

Najbolji igrač:

Josip Božinović (Raštane I).