Dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim građanima Biograda

Središnja svečanost povodom proslave obilježavanja Dana grada Biograda na Moru i blagdana svete Stošije, nebeske zaštitnice grada, održana je u petak, 11. siječnja 2019. godine, u  srednjoškolskoj sportskoj dvorani. Uz nazočnost brojnih građana Biograda, u  dvorani je, s početkom u 18 sati, održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim građanima.

Silvio Ferara ovom je prigodom nagrađen Nagradom za životno djelo, a nagradu je preuzeo osobno. Nagrađen je zbog iznimnih dostignuća i doprinosa koje je ostvario tijekom Domovinskog rata vođenjem Centra za obavješćivanje Biograd, kao i u svekolikom radu u društvenom životu s mladima.

Godišnje nagrade dobili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Biograd i Športsko-ribolovna udruga “Podlanica” iz Biograda na Moru. Dobrovoljno vatrogasno društvo Biograd nagrađeno je za izniman doprinos razvoju vatrogastva i provedbi Programa održavanja javnih i šumskih površina radi zaštite od požara i bujičnih poplava na području grada Biograda. Nagradu je preuzeo zapovjednik DVD-a Ante Katuša.

Gradonačelnik Ivan Knez uručio je i devet grbova grada Biograda zaslužnim sugrađanima, a to su Petar Pešić, njegov brat Mladen i sin DavorRadoslav DominisDomagoj PribilovićIvica KapitanovićGordana KupusMilivoj Bogdanić i Zvonko Dežnak.

Izvrsni fotograf Milan Lakić snimio je profesionalne fotografije s ovog svečanog događaja, od kojih jedna krasi naslovnicu priloga, a ostatak fotografija možete pregledati na njegovoj službenoj Facebook stranici OVDJE.

Čestitamo svim dobitnicima!