VIDEO: Biogradske mažoretkinje za vikend na 20. Europskom prvenstvu mažoretkinja u Sokobanji (Srbija) obranile boje Biograda

Sokobanja se ubraja u top pet turističkih destinacija Srbije. Tamo su za vikend otputovale naše Biogradske mažoretkinje, točnije njihova kadetska skupina koja se na 22. Državnom prvenstvu mažoretkinja održanom početkom svibnja ove godine u  Župi dubrovačkoj plasirala za jubilarno 20. Europsko prvenstvo u mažoret plesu, a ono se od 6. do 9. rujna održavalo upravo u Sokobanji.

Jubilarno, dvadeseto po redu Europsko prvenstvo u mažoret plesu je natjecanje, koje se po prvi put u povijesti ovoga tipa uopće održavalo u Srbiji i okupilo je oko 1 200 natjecateljica s pratnjom iz ukupno šest zemalja: Češke, Crne Gore, Rumunjske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te zemlje domaćina – Srbije.

Tijekom svečane ceremonije otvaranja ove subote sokobanjski posjetitelji mogli su vidjeti pristigle mažoretkinje u svečanim odorama, kada je otprilike 50 – ak ekipa uspješno prodefiliralo središtem Sokobanje, a nakon čega su uslijedila ekipna i dvoranska natjecanja. Proglašenja pobjednika odvijala su se u nedjelju, 9. rujna, u sokobanjskoj dvorani u poslijepodnevnim satima.

Pokrovitelj Europskog prvenstva u mažoret plesu su općina Sokobanja i Europska mažoret asocijacija (EMA).

Video u prilogu prikazuje djelić subotnje atmosfere iz Sokobanje i naše biogradske kraljice mažoret plesa među najboljima (negdje sredinom videa) kamo i pripadaju svojim trudom i zalaganjem.