Biograjka se emotivnom objavom prisjetila Oluje: „Bilo je rano sunčano ljetno jutro, more mirno, riva pusta…“

„Bilo je rano sunčano ljetno jutro, more mirno, riva pusta … kao da je sve za stalo i zadržao dah. U zoru oko 5 ujutro oglasila se sirena stigla je sloboda i mir.

…..Mi nismo ratovali mi smo se branili…..Oluju gledam iz jednog drugog konteksta- veselja koje sam osjećala kad sam napokon mogla hodati ulicom da me ne ubije granata, kad sam odjednom mogla putovati od Biograda do Zadra da me na Križu kod Bibinja ne “skinu” za glavu, kad sam se konačno oprala ko’ čovjek kad je pušten vodovod u pogon, kad sam upalila frižider jer je “odjednom” popravljen dalekovod, kad sam mogla do doći do Zagreba bez da putujem preko Paga, Senja, Vratnika, kad su došli prvi turisti I pokrenuo se život.

Oluja, dečki i cure koji su se borili u ostalim bitkama donijeli su nam na poklon “život” – što smo od njega napravili to nije njihov grijeh. Za sve nedužne žrtve palim svijeću.“

napisala je na Facebooku Biograjka Diana – Diki Lukić Grandov uz fotografije koje svjedoče tim nadasve emotivnim trenutcima na današnji dan 1995. godine.

Hvala Vama Diki što ste nas ganuli svojom dirljivom objavom!