Nagrade za životno djelo Gordanu Borčilu i posthumno Josipu Tomiću – Joli

Nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima dodjeljuju se u Biogradu na Moru povodom Dana grada i blagdana njegove nebeske zaštitnice svete Stošije, koji će se proslaviti 15. siječnja 2022. godine.

Nagrada za životno djelo dodijelit će se ovom prigodom Gordanu Borčilu, predsjedniku Yacht cluba Biograd, organizatoru brojnih jedriličkih regata, velikom humanitarcu, članu Rotary kluba.

Nagrada za životno djelo dodijelit će se posthumno i prerano preminulom Josipu Tomiću – Joli, legendarnom, dugogodišnjem treneru atletike i drugih sportova. Idejni je začetnik Škrapinga, a najveća ljubav mu je bila atletika te je osnovao i dugi niz godina vodio AK Soline iz Biograda.

Godišnja nagrada dodijelit će se učeniku Srednje škole Biograd na Moru, Karlu Fuzulu, sinu vijećnika Ante Fuzula, za osvojeno 1. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika.

Grbovi Grada Biograda na Moru dodijelit će se: Josi Katuši, Marku Tomiću, Zdenku Mikasu, Špiri Opačiću, Atletskom klubu Biograd na Moru, dr. sc. don Damiru Šehiću i Adamu Podolskom.

Izvor: Zadarski list