Snijeg u Biogradu na Moru, 17. siječnja 2021.

Ovo doista vrijedi zabilježiti: jutro u Biogradu na Moru 17. siječnja 2021. godine započelo je sa snijegom, što je uistinu rijetka  meteorološka vijest u ovim krajevima. Tanki snježni pokrivač prekrio je ceste. Zimskoj idili oko 10 sati ujutro najviše su se razveselili najmlađi stanovnici.

Dok pišemo ovaj prilog, sat vremena kasnije, snijega pomalo nestaje, topi se i više ne pada. No, u jutarnjim satima do tada, neki naši mladi sugrađani uspjeli su biti kreativni i skupiti sasvim dovoljnu količinu padaline za napraviti snjegovića.

Fotografije s društvenih mreža koje su kolaž fotografija na naslovnici ovog priloga o tome svjedoče. Snimili su ih Marino Eškinja, Ante Fuzul, Mira Jeličić, Mara Ivanović…

Zahvaljujući njihovim fotografijama, zapamtit ćemo ovaj dan, da sutra ne ispadne da ga ni najstariji ne pamte.

Veća količina snijega u Biogradu na Moru zadnji put nas je iznenadila početkom veljače 2012. godine., kada smo skijali po rivi:

Nije isključeno, da će nas ove godine snijeg još koji put iznenaditi, ali što se nas tiče:

A sad adio i tko zna kad…

Mi smo snijeg, kao i većina danas pripadnika tzv. sedme sile, iz svojih toplih domova promatrali putem društvenih mreža, ali i uživo, putem postavljenih u Biogradu na Moru tzv. web kamera online:

OVDJE

i

OVDJE….

Autori fotografija: Ante Fuzul, Marino Eškinja, Mara Ivanović, Mira Jeličić