Duhovi su – biogradska fešta; od srca vam čestitamo nedjelju svetkovine Duha Svetoga!

Nedjelja svetkovine Duha Svetoga – Duhova ubraja se među najstarije svetkovine Crkve, a u Biogradu na Moru slavi se kao biogradska fešta.

Svim građankama i građanima grada Biograda na Moru, kao i njihovim gostima od srca čestitamo blagdan Duhova! K tome još prigodno donosimo Molitvu svetog Augistina Duhu Svetom:

Molitva Duhu Svetom
Dahni u mene, Duše Sveti, da moje misli budu svete!
Pokreni me, Duše Sveti, da moj posao bude posvećen!
Privuci moje srce da zavolim samo ono što je sveto!
Zaštiti me, Duše Sveti, da mogu uvijek biti svet.
(Sv. Augustin)

Blagdan Duhova ili Pedesetnica je dan kada se slavi silazak Duha Svetoga na apostole. Dogodio se, kako mu ime govori, pedeseti dan poslije Uskrsa. To znači da su Duhovi pomična svetkovina koja se mijenja svake godine i ovisi o danu kada se slavi Uskrs. Ove godine svetkovinu Duhove slavimo u nedjelju, 31. svibnja. Misnim slavljima u biogradskoj župi, svečanijim obrocima za nas i naše goste, obilježit ćemo u Biogradu na Moru Duhove.

Svečanu misu u crkvi svete Stošije danas u 11 sati predvodio je don Ronald Jelić.

Ponekim koncertom iznenađenja znali bi nas redovito iznenaditi Grad Biograd na Moru i TZG Biograda. Tako su nam na Duhove 2017. godine svirali Marijan Ban i Diktatori, pa nas je 2018. godine zabavljala grupa Vigor…Prošle godine održavao se Biograjski trampulin, glazbeni festival mladih glazbenih talenata s područja grada Biograda na Moru i najbliže mu okolice. U organizaciji biogradskog društva Naša djeca održavao se u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine, a kao gošća iznenađenja nastupila je Mia Dimšić, mlada pjevačica i kantautorica iz Osijeka.

Ove godine pak ništa od javne zabave za običan puk.

BnM portal i Radio BnM, kao i Grad Biograd na Moru na društvenim mrežama obilato reklamiraju zabavu u privatnoj organizaciji u Solinama gdje će od 22 sata nastupiti Zoran Jelenković, zadarski pjevač najpoznatiji po starom hitu „Stara zvona“ iz 1994. godine, koji je iste godine predstavio i na Zadarskom festivalu.