Pravnik Mate Kutleša novi ravnatelj Ortopedske bolnice, za Marcelića bili Grozdana Perić i dr. Poropat

Odlukom Upravnog vijeća izabran je pravnik Mate Kutleša za novog ravnatelja Ortopedske bolnice koja je na rubu opstanka – piše zadarski internetski portal 057 info.

O novome izboru pohvalno je pisao Ivica Nevešćanin za Zadarski.hr. Njegov članak su po Facebooku dijelili BnM Radio i BnM portal, a članak u linku sadrži i prve izjave Mate Kutleše, novog ravnatelja, te Ivana Kneza, biogradskog gradonačelnika i predsjednika Upravnog vijeća bolnice.

Kako ističe 057 info, među sedmero kandidata Upravno vijeće, kojim je danas predsjedavao Ivan Knez, donijelo je odluku da voditelj biogradske ispostave ureda državne uprave, koja je ukinuta početkom godine, postane ravnatelj bolnice.

Kutleša je kadar u srednjim tridesetima, a 057 info doznaje i kako stanuje u Sukošanu. On je uz glas biogradskog gradonačelnika Kneza, dobio povjerenje Ante Vukašina iz Zadarske županije koja je osnivač bolnice, te Josipe Mrkić i Antee Barešić Lukić.

Knez koji je mjesecima na bolovanju i nije do sada sudjelovao u postupku oko natječaja  kao predsjednik Upravnog vijeća, jutros je došao što potvrđuje i neslužbene informacije kako je Kutleša zapravo njegov izbor kao i  izjava izabranog Kutleše kako je  “rehabilitacijski centar  ključan dio strategije razvoja bolnice“. Zna se da su to planovi i namjere biogradskog gradonačelnika. – nabraja 057 info.

U igri jutarnjeg izbora bio je i aktualni ravnatelj Andrija Marcelić, kojem mandat završava 1. srpnja. Za njega su bili HDZ-ova zastupnica Grozdana Perić i liječnik te bolnice Alfio Poropat. HDZ se time nije posve odrekao svog kadra kojem je “glave došla korona”, smatraju u 057 info.

Marcelić je diplomirani ekonomist koji je biogradsku bolnicu doveo do financijskog bankrota što najbolje znaju dobavljači – ističe 057 info te navodi:

On je pokušao spasiti svoju fotelju dva dana prije izbora kada se pohvalio jednokratnom pomoći Države od 7.2 milijuna kuna, iako je Bolnica bila evakuirana kao izvor zaraze za cijelu Zadarsku županiju i nije radila skoro dva mjeseca, osim za desetak COVID lakših pacijenata.

Izborom Kutleše, koji nema veze sa zdravstvenim sustavom, nastavlja se kadrovska politika kojom je biogradska bolnica jedna od rijetkih u Hrvatskoj koju ne vodi liječnik, zaključuju.

Među kandidatima je bilo troje liječnika. Za ravnateljsko mjesto su se prijavili dr. Marko Milić, Edi Nadarević, Slavko Stojanov, dr. Hana Kalinić Grgorinić, dr. Marko Zrilić te Mate Kutleša. Jedino Stojanov nije došao na prošlotjedni razgovor.

Naslovna fotografija: Andrija Marcelić, Izvor. Zadarska županija/Facebook

Izvor: 057 info.hr, Zadarki.hr, Facebook stranice BnM portala i BnM radija