Anketa o političkoj situaciji u Biogradu na Moru

Budeš tri dana službeno odsutan iz Biograda na Moru, ostaviš obitelj bez nadzora i oni odmah postanu žrtve opskurnih anketa. Naime, u jeku kampanje za predsjedničke izbore potrebne su ankete za ispitivanje javnog mijenja i uobičajeno je da se provode.

No međutim ili što bi se reklo pod narodnu: „Meanwhile in Biograd na Moru“; amaterski sastavljene ankete koje se ovih dana provode telefonskim putem na području grada Biograda na Moru, a imaju u fokusu političku situaciju lokalnog karaktera, odudaraju od uobičajenih i aktualnih i prema pitanjima tipa:

„Koga bi htjeli za gradonačelnika Biograda?

„Što mislite o projektima u Biogradu?“

Do lokalnih izbora ima više od godine dana, štoviše cijelu godinu i još pola, a ova anketa pokazatelj je revnosti naručitelja ankete. Anketa „puca“ na najmlađu populaciju glasača, na one ispitanike u dobi od 18 do 29 godina, odnosno njihove buduće glasove i kako tvrde provoditelji bez vjerodostojnog predstavljanja, telefonski pozivi upućeni su, navodno, iz Splita.

Što bismo mogli zaključiti na kraju? Sva pitanja o vjerodostojnosti anketa i njenim stvarnim naručiteljima trebali bismo uzeti u obzir, jer one govore dosta toga u prilog činjenici da će utrka na izborima, kada nas se mnogi sjete čisto radi glasa i ničeg više, zanimljivija biti od svih TV novela i turskih sapunica zajedno.