Trojicu maloljetnika kazneno prijavili zbog kamenovanja autobusa kod Biograda na Moru

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe ( u dobi od 15,15 i 16 godina), koje se sumnjiče za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, trojicu maloljetnika se sumnjiči da su u dana 1. studenog navečer, oko 22:30 sati, na prometnici D-8, na magistrali između Pakoštana i Biograda, prije skretanja autobusa na stanicu u Biograd, iz obližnje šume bacili nekoliko kamenja u pravcu autobusa u vlasništvu prijevozničkog poduzeća iz Osijeka, a koji je tada prometovao na relaciji Imotski-Osijek.

Tom prigodom jedan kamen pogodio je i razbio bočno prozorsko staklo autobusa, dok ozlijeđenih osoba nije bilo. Nakon pretrpljenog napada vozač i kondukter izašli su van iz autobusa kako bi potražili napadače, koji su se navodno skrivali u grmlju, ali ih nisu uspjeli naći. Tada je posao odradila policija.

Prema trojici maloljetnika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.