Kamenjem po autobusu na magistrali između Pakoštana i Biograda na Moru, putnici u šoku, istraga u tijeku…

Nepoznati napadači kamenjem su zasuli bočnu stranu autobusa nešto iza 22 sata na magistrali između Pakoštana i Biograda…

“To je bio užas, krš, lom, udarci… Ljudi su vrištali, jer je bio mrak, ni ja nisam iz prve shvaćao što se događa…”, kazao je u petak navečer, nešto poslije 22 sata, putnik kamenovanog autobusa za Zadarski.hr.

Nepoznati napadači kamenjem su zasuli bočnu stranu autobusa nešto iza 22 sata u petak na magistrali između Pakoštana i Biograda, prije skretanja autobusa na stanicu u Biograd. Prije tog skretanja, vozač je stao kako bi nekoliko putnika na tom mjestu izašlo.

Nakon napada, vozač i kondukter su izašli van kako bi ulovili napadače, jer je netko rekao da su u grmlju, ali nisu nikoga našli. Počinitelje nije uspjela uhvatiti ni policija koja je brzo stigla.

„Vozač i kondukter su se razletjeli uokolo tražeći napadače, jer je netko vikao da ih vidi u grmlju. Isto tako, netko je odmah nazvao policiju koja je ekspresno došla, ali huligane nitko nije uhvatio. Stajali smo na magistrali, ispred nas policijsko vozilo s rotacijom, nismo znali što će dalje biti. Izgleda da se od potrage brzo odustalo, jer smo, praćeni policijom, krenuli prema Biogradu i tamo smo se zaustavili na kolodvoru. Tamo su lopatama čistili porazbijana autobusna stakla sa samog vozila“, izjavio je šokirani putnik, koji je mali dio događaja snimio mobitelom.

Nakon bezuspješne potrage za napadačima, autobus je nastavio do stanice u Biogradu, gdje su putnici izašli, a autobus je očišćen od stakla.

“Na autobus je bačeno kamenje od strane, za sada nepoznatih osoba za kojima tragamo. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja”, rekao je policijski službenik, piše Zadarski.hr.

Potvrdio je da je dojavu iz autobusa policija dobila u 22,36 sati. Ophodnja je odmah došla te da je utvrđeno da je kamenjem napadnut autobus kojemu su oštećena stakla. Sve se dogodilo na cesti koja od Šibenika vodi prema Biogradu.

Izvor: Zadarski.hr

Fotografija: Screenshot/Zadarski.hr