IN MEMORIAM: Preminuo mons. Ivan Mustać, omiljeni svećenik Zadarske županije

U 65. godini života i 40. godini svećeništva danas je u Zagrebu preminuo mons. Ivan Mustać, omiljeni svećenik Zadarske nadbiskupije.

Mons. Ivan Mustać, po svom izuzetno angažiranom svećeničkom, pastoralnom radu zaslužni i značajni, poznati i među pukom omiljeni svećenik Zadarske nadbiskupije, župnik župe sv. Stošije u Biogradu n/m, preminuo je u ponedjeljak 21. siječnja u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, uslijed bolesti srca čijem je tretmanu liječenja intenzvino bio podvrgnut zadnja dva mjeseca. Umro je u 65. godini života i 40. godini svećeništva.

Kao generalni vikar Zadarske nadbiskupije od 2001. do 2010. godine, mons. Mustać bio je bliski suradnik blagopokojnog zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe i predsjednik Organizacijskog odbora za doček sv. pape Ivana Pavla II. u Zadru 2003. godine.

Mons. Mustać je koordinirao i operativno bio nositelj svakog organizacijskog aspekta u dočeku pape Wojtile kojega je i osobno u svom životu neizmjerno volio, poštovao i njegove pastoralno-evangelizacijske smjernice slijedio. Od 2006. do 2012. godine bio je župnik katedralne župe sv. Stošije u Zadru, a od 2012. godine do svoje smrti župnik Biograda n/m.

Mons. Mustać rođen je 24. rujna 1955. godine u Privlaci. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1980. godine u Zadru.

Obavljao je sljedeće službe župnika u Zadarskoj nadbiskupiji: Polača (1980.), Pristeg, Radošinovac (1981.), dekan Benkovačkog dekanata (1988.), voditelj župa Benkovac, Korlat i Raštević (1990.), privremeni upravitelj župe Uznesenje BDM u Zadru i sv. Šimuna i Jude Tadeja (Bokanjac), voditelj Dijecezanskog vijeća za katehizaciju (1992.), dekan Zadarskog dekanata (1994.), župnik župe Uznesenja BDM u Zadru (1996.), povjerenik za katehizaciju Zadarske nadbiskupije. Godine 2002. dobiva počasni naslov kapelana Svetoga  Oca.

Bio je član Svećeničkog vijeća i Zbora konzultora (2011.) i član Svećeničkog vijeća Zadarske nadbiskupije (2016.).

Don. Mustać ostat će zapamćen po svom izuzetno angažiranom svećeničkom, pastoralnom radu a bio je poznat i među vjernicima omiljeni svećenik Zadarske nadbiskupije.

Jedna od posljednjih snimki na kojoj se vidi mons. Mustać, za njegova života, snimljena je u Biogradu na Moru u subotu 13. listopada 2018. godine ispred zgrade gradske uprave.

Zbogom dragi svećeniče. Počivao u miru Božjem! :'(

Izvor: ezadar.hr