U Marini Kornati u Biogradu na Moru započela svečana dodjela nagrade „Zlatno sidro“

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić su u petak, 28. rujna 2018. godine, posjetili Biograd na Moru povodom svečane dodjele nagrade „Zlatno sidro 2018.“ Nautičke patrole Jutarnjeg lista za najbolju marinu u Hrvatskoj.

Svečana dodjela nagrada „Zlatno sidro“ započela je u Marini Kornati, u petak 28. rujna 2018. godine u 11 sati.

Nakon okupljanja u Marini Kornati,  uzvanici su se jahtom Nada uputili na svečanu ceremoniju dodjele na otoku Ugljanu, do marine Sutomiščica, pobjednice Zlatnog sidra.

Ova nagrada finale je ljetne akcije „Nautička patrola Jutarnjeg lista“ koja je trajala od 20. lipnja do 15. kolovoza ove godine.

Akcijom su obuhvaćene 34 marine od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova, dok je anketnim upitnikom obuhvaćeno o više od tisuću nautičara, tj. svaki deseti gost marine.

Cilj akcije bio je utvrđivanje i uspoređivanje kvalitete usluga hrvatskih marina radi unapređenja kvalitete hrvatskog nautičkog turizma, a sve u organizaciji Hanza Medije te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.

Foto: Fabio Šimićev, Izvor: Facebook