Broji se sitno: Biograd željno iščekuje svoju najdužu noć, Biogradsku noć 4. kolovoza

Najveća i najznačajnija manifestacija u Biogradu na Moru je Biogradska noć. Održava se svake godine u noći 4. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Biogradska riva i stara gradska jezgra u toj noći pretvaraju se u jedinstvenu pozornicu. Ove godine cijeli bogati program započinje defileom svih sudionika programa, uz ples do zore potom će se na dvije pozornice istodobno izmjenjivati nastupi klape Bunari, grupe Magazin i Pravila igre, a duž rive, među okupljenim mnoštvom, izmjenjivat će se mažoretkinje, gradska glazba, brojne klape, folkloristi, živopisne zabavljačke skupine, brojni drugi zabavljači, ulični performeri i akrobate.

Izvorna dalmatinska kuhinja, koja sve više iščezava na cijelom Jadranu, ovom prigodom bit će dostupna svim biogradskim gostima, kao i način pripreme. Gastro specijalitete na otvorenom pripremat će se i moći besplatno degustirati uz odličnu ponudu izvornih hrvatskih suvenira.

Sve ovo što je navedeno, kao i svake godine, bit će popraćeno veličanstvenim vatrometom uz brojne druge zvučne i vizualne efekte. Atraktivnim defileom osvijetljenih brodica započinje cijeli taj nezaboravni nebeski piroglazbeni spektakl, kada će svi mogući kamere i mobiteli biti iznad glava, uprti u nebo. Broji se dakle sitno: Biograd željno iščekuje svoju najdužu noć, Biogradsku noć 4. kolovoza.

Dok čekamo, prisjetimo se raskošnog vatrometa od prošle godine…Probrala sam ovdje nekoliko solidnih amaterskih video zapisa s YouTube-a koji će poslužiti svrsi: