Tko ne mora neka ne kreće prema Zadru, kolona je kilometarska

Ponedjeljak, iza podne je i upravo danas, dok sam vozila iz smjera Zadra prema Biogradu po magistrali, cijelo vrijeme sam promatrala zapanjujuću kolonu automobila iz smjera Biograda prema Zadru. Do Biograda još i nekako, ali ovo…Vozi se u koloni, odnosno gmiže cca. 10 km na sat, naročito na dionici od Sv. Petra.

Nepisano je pravilo da je turistima koji ljetuju u okolici Zadra dovoljan jedan tmurni oblak i kap kiše, pa da se svi oni upute prema Zadru, najbližoj shoping destinaciji, te se tako, u kombinaciji s ionako pojačanim prometom ljeti, stvore tzv. prometni čepovi, koje je prijenosom uživo i racionalnim upozorenjem na svojoj Facebook stranici maloprije vidno dočarao eBiograd.com : Tko ne mora, neka ne kreće put Zadra!

Iz tog razloga najbolje bi bilo poslušati savjet i danas ne voziti prema Zadru, ukoliko to stvarno nije toliko neophodno.

No nisu gužve samo iz smjera Biograda prema Zadru. Slično je stanje, kažu, i na relaciji Kožino-Zadar, Petrčane –Zadar. Po Zadru su također velike gužve. Od semafora na Bokanjcu prema Vodovodu velika je kolona…

Pitanje je hoće li se spomenuti pravci raščistiti danas, zato je bolje ostati doma ili još bolje, opustiti se na nekoj plaži i uživati. Ma bilo što, sve je bolje od ovog, živcirati se i voziti u koloni auta.

Foto ilustracija: Pixabay