NOVI TRENER HNK PRIMORCA: Nakon tri godine Jugo Dominis ponovno je u svom Primorcu

I dok tereni miruju u HNK Primorcu, uprava na čelu koje je poduzetni Darko Banić ne prestaje raditi. Upravo su riješili pitanje novog trenera kluba. „Prvi operativac” Primorca, Leo Šarić, dao je izjavu za medije:

„Možete napisati da smo riješili pitanje trenera. To je naš bivši igrač, uspješni trener Jugo Dominis, koji je vodio Pakoštane prošlo prvenstvo. Našem čovjeku smo dali kormilo, uvjeren sam da će s nama i igračkim kadrom kojega bude imao postići dobar uspjeh. Pripreme ćemo početi nakon 16. srpnja u 19 sati.“ (Zadarski.hr).

Jugo Dominis je kao trener započeo karijeru u svom Primorcu neposredno po završetku igračke karijere, 2003 godine. S pionirima Primorca je 2011. godine bio među tri momčadi u Dalmaciji, uz Hajduk, Zadar i Šibenik. Poznat je po “proizvodnji” mladih igrača. Godine 2011/12. godine na Nike kupu igra finale sa NK Zagrebom, a prije toga je odigrao susrete sa Istrom, Varaždinom i Osijekom i sve pobijedio. Do sad je igrao četiri kvalifikacije utakmice za ulazak u viši rang. Prvu još kao igrač Primorca protiv Mladosti iz Prološca, pa kao trener sa Pakoštanima za (uspješni) ostanak u Prvoj ŽNL, zatim dva puta u Trećoj HNL-jug kao trener s Primorcem odigrao je s Dinarom i Vodicama i oba puta prošao. Osvojio i dva županijska kupa. On je trener kome je uspjeh predodređen.

„Razgovarali smo o mom povratku na klupu još u travnju nakon odlaska Dragana Blatnjaka. Međutim, nisam želio napustiti Pakoštane gdje sam proveo jako lijepe posljednje tri sezone.“, kaže za Zadarski list Jugo Dominis, novi trener nogometaša Primorca.

Dominis je igračka legenda Primorca, trenerskim poslom bavi se već 18 godina, a ovo mu je treći mandat na klupi seniorske momčadi. Posljednji put Biograce je vodio u sezoni 2014./15. kada je osvojio prvo mjesto u Prvoj ŽNL u kvalifikacijama protiv Vodica izborio ulazak u Treću ligu. Do drugog mjesta prošle sezone Primorac je stigao s Leom Šarićem, „klupskim vojnikom“ koji je uskočio nakon Blatnjakovog odlaska.

Lanjski viceprvaci Treće HNL – jug tako su riješili pitanje prvog čovjeka struke, a s kojim će igračkim kadrom Dominis krenuti u sezonu još nije do kraja definirano.

Vratar Lovre Rogić otišao je u Šibenik, Ivan Paponja i Josip Majić u Zadar, a Andrija Bubnjar u Dinamo II. Riječ je o četiri prvotimca i jasno je da nam za njih trebaju prave zamjene. Uprava me uvjerava da je riješen povratak napadača Nikole Marića te da je dogovoren dolazak Domagoja Prpića, mladog igrača koji je bio član Rijeke i Lokomotive – dodao je za Zadarski list Dominis koji će prvo okupljanje na početku priprema za novu sezonu imati u ponedjeljak 16. srpnja u 19.30 sati.

Jugo Dominis, novi trener Primorca (Foto: Facebook)

Izvor: Zadarski.hr, Zadarski list