Na parkiralištima Lidla, Kauflanda i Bure Centra u Biogradu na Moru drive-in gatara nudi usluge skidanje uroka

U posljednjih nekoliko dana na parkiralištima Lidla, Kauflanda i Bure Centra u Biogradu na Moru opazili smo nametljivu ženu u dobi oko 60-ak godina, tamnije puti, koja za određeni iznos novca ljudima koji ondje dolaze obaviti kupnju obećava da će djelovati protiv vradžbina i skidati uroke. I sve se to odvija u 21. stoljeću u kojem smo. I ispred kamera koje pojedini centri imaju a dopiru do parkinga. Možda bi ti isti trgovinski centri trebali malo bolje zaštititi svoje kupce od ovih nametljivih predatora?

Znači, ova drive-in gatara presreće ljude starijim tipom Renaulta bjelovarskih registracija mišje smb boje i nastoji uspostaviti neželjenu komunikaciju koristeći se šokantnim izrazima i tvrdnjama, na primjer, da će vam netko u kući umrijeti, da ćete imati prometnu nesreću, da ćete imati problema u ljubavi, da ćete vječno biti nesretni ili ćete se smrtno razboljeti… kako kome. I sve vam je to urocima netko učinio ili vam netko na „M“, „P“, „R“ i sl. ovisno o tome kako na koje slovo abecede reagirate, želi zlo. Na sve moguće načine ova žena uvjerava naivne i lakovjerne ljude da se sve te nedaće koje bi ih mogle savladati, a koje je ona proricala, mogu riješiti njenom uslugom skidanja uroka. Pritom se služi raznim mađioničarskim trikovima i vrlo je u tome vješta. Međutim, postoji caka.

„Da ta njena usluga nije besplatna.“, objašnjava nam naša sugovornica koja se ni kriva, ni dužna, našla na njenoj meti. Ovoj „poduzetnici“ dovoljno je jedan ili nekoliko naivaca na mjesec da u nekoliko minuta zaradi za sebe nečiju prosječnu plaću. Evo što nam je u najkraćim crtama ispričala.

Pored nje je stao automobil iz kojeg je starija žena tamnije puti pitala kamo se ide za Benkovac i zatim kreće priča. Dok joj je objašnjavala put, prodorno ju je gledala i zapravo imala novu žrtvu na pameti. Potencijalna žrtva pristala je i na ovaj razgovor i na ovu njenu seansu samo zato da bi se uvjerila dokle seže njena besramna prevara i kako bi upozorila i sve druge na ovu prevaranticu, uključujući i policiju.

„Naime, ova žena uvjerava da su ti neprijatelji koji su vam nabacili uroke dali određenu svotu novca, na primjer, tri puta po 300 eura. Vi ćete, da biste se riješili tih uroka, njoj morati platiti barem polovicu tog novca, u gotovini.“, govori nam naša sugovornica i nastavlja:

„Bio je to vrhunski show. Kako me je uvjeravala da sam urečena, izvadila je kokošje jaje i razbila da se uvjerim kako je to jaje čisto iznutra. Potom je uz sličicu Bogorodice otklanjala sve što je smatrala da mi je urocima nanijeto, a dokaz za te njene tvrdnje bio je krepani miš kojeg je nekako uvaljala u to razbijeno i sluzavo jaje. Zatim je izvela predstavu da je spalila poveći bunt novčanica umotanih u novinski papir i tražila da joj ih vratim budući da su izgorjele, a zapravo su ostale u autu, i da još nadodam više od 500 eura za te njene usluge. O svemu tome ne bih smjela pričati devet dana, jer taj postupak navodno inače ne vrijedi, to jest dok prevarantica ne odmagli u nepoznatom pravcu. Odbila sam joj platiti i postala je agresivna, povisivala je ton, proklinjala je. O ovom bizarnom i nelagodnom slučaju obavijestila sam i policiju.“

Policijska je u više navrata prethodnih godina tijekom sezone skretala pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te ih upozoravala da budu oprezni, da pripaze kome uplaćuju novac te da ne nasjedaju na priče osoba koje navodno imaju sposobnost izlječivanja, proricanja budućnosti i skidanja uroka. Također su savjetovali da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara.

 

Naslovna fotografija: Pixabay (autor: AL generated)/ilustracija