Biograd se oprostio od omiljenog nastavnika i jednog od osnivača Rukometnog kluba Biograd

Koncem godine 2023., dok su se mnogi pripremali za božićno i novogodišnje slavlje, jedna obitelj u Biogradu na Moru je tugovala.

“Tužnim srcem javljamo rodbini, prijateljima i znancima da je dana 19. XII. 2023. god. preminuo naš dragi otac, brat, djed, ujac LJUBOMIR JURAGA POK. DOMINIKA 86. GOD. ŽIVOTA Pogreb dragog nam pokojnika obaviti će se u četvrtak 28. XII. 2023. god. u 13 sati, na gradskom groblju u Biogradu na Moru. Počivao u miru! Ožalošćeni: kćeri Brigita Nataša, sestra Katica S obitelji. unučad Matija, Marin Lara, zetovi, te ostala tugujuća rodbina, prijatelji znanci. Molimo biti oprošteni od posjeta žalovanja u kući.”, koncem prošle godine pročitali smo u tužnoj obavijesti o smrti.

“Umro je Ljubomir Juraga čovjek poštenja za sva vremena.. Puno je dao Biogradu. Bio mi je idol. Njegovim dolaskom u Biogradu se počeo igrati rukomet. Neću ga zaboraviti dok sam živ. Obitelji iskrena sućut, a ti Ljubo počivaj u miru sa svojom Brankom.”, napisao je Jakša Ćuk u Facebook grupi Biograd.

“Kada je ’60-ih godina prošlog stoljeća došao u Biograd, Ljubo je bio nastavnik fiskulture i pokrenuo je s Pavom Tomićem igranje rukometa u Biogradu. Sićam se kada smo radili branke za rukomet kod starog groblja. Puno je bračni par Juraga dao Biogradu.“, svjedočio je Jakša Ćuk.

O Ljubomiru smo pisali u članku “Prvih 60 godina rukometa u Biogradu na Moru”, možete ga pročitati u linku ovdje: https://biograjski.com/…/prvih-60-godina-rukometa-u…/

Njegova supruga Branka bila je prva ravnateljica Zavičajnog muzeja Biograd na Moru i njoj smo posvetili nekoliko rečenica: https://biograjski.com/…/bila-je-prva-ravnateljica…/

„Počivao u miru Božjem zajedno sa svojom Brankom. Obitelji, prijateljima i znancima iskrena sućut od nas.“  uputili smo ožalošćenima izraze sućuti.

Na društvenim mrežama, kako to obično biva, izraze sućuti uputili su mnogi, izdvajamo neke od njih:

„Legenda grada! Veseo, uvijek spreman za razgovor.“

„Jedan od najboljih stanovnika Biograda. Moj idol. Počivao u miru uz svoju Branku.“

„Gospodin. Došla sam u Biograd 1988. Gospodin u ponašanju.. ophođenju..Pocivali u miru..“

„Iznimno kulturan, pristojan i obrazovan čovjek .“

„Umro je Ljubomir Juraga, gradu Biogradu je donio puno toga a za nas najbitnija stavka je bila da je uz Pavu Tomića jedan od osnivača Rukometnog kluba Biograd. Pratio je svoj klub vjerno na skoro svakoj utakmici i jako će nam faliti njegova prisutnost na tribinama. Obitelji iskrena sućut.“ oprostili su se i članovi Rukometnog kluba Biograd.

Staru fotografiju iz svojih školskih dana podijelio je na društvenim mrežama Šime Vulelija. Snimljena je 1962. godine u  dvorištu „stare škole“,  gdje su osmaši s omiljenim nastavnikom Ljubom  Juragom (u sredini).

„Počivaj u miru profesore, moj razredniče, i dobri čovječe Ljubo Juraga“, napisao je Šime Vulelija u svom oproštaju od svog omiljenog profesora.

Bili smo slobodni podijeliti fotografiju iz albuma školskih uspomena Šime Vulelije i mi na našim mrežnim stranicama.

I ovaj mali prilog je u sjećanje na tog omiljenog nastavnika u Biogradu na Moru i jednog od osnivača Rukometnog kluba Biograd.