I liječnik iz biogradske bolnice pozitivan na koronavirus?! Odustaje li se od bolnice u Biogradu na Moru kao mjesta za prihvat oboljelih?

Teško nam je pratiti događanja iz dana u dan ili iz sata u sat, jer ono što je danas možda neće vrijediti sutra. Ali kako smo danas prenijeli da je Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru spremna za prihvat osoba zaraženih koronavirusom i s lakšim simptomima, moramo našim čitateljima prenijeti i sumnju – izgleda da se od toga ipak odustalo.

Naime, Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je liječnik iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru pozitivan na korona virus.

Liječnik je boravio u Zagrebu, a nakon povratak u Biograd testirao se na virus jer je osjećao simptome. Potvrda je stigla tijekom današnjeg dana. To je ukupno sedma osoba zaražena koronavirusom na području Zadarske županije i treća po redu iz Biograda.

Prva je bila 20-godišnja djevojka koja se vratila iz Afrike, a u utorak je potvrđeno da je pozitivan i njezin otac koji je bio u samoizolaciji. Sada je pozitivan i liječnik u bolnici koja je akcijskim planom bila predviđena za smještaj zaraženih osoba s blažim simptomima.

Prema pisanju Zadarskog.hr, zaraza liječnika najvjerojatnije znači da će se odustati od bolnice u Biogradu kao mjesta zbrinjavanja pacijenata u slučaju eksplozije broja zaraženih, dapače, moguće je da bolnica zbog toga bude dijelom i zatvorena.

Izvor: Zadarski.hr