Bronca Ante Mrvičića iz Biograda na Moru u ekipi hrvatske muške karate reprezentacije na 54. Europskom prvenstvu u karateu u Španjolskoj

Ante Mrvičić iz Biograda na Moru član je hrvatske muške karate reprezentacije koja je na završnici 54. Europskog prvenstva u karateu u španjolskom gradu Guadalajari osvojila brončanu medalju. Na natjecanju je sudjelovalo 508 natjecatelja iz 51 zemlje.

Momčad u sastavu: Enes Garibović, braća Anđelo i Ivan Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Stjepan Štimac, Ante Mrvičić, u odlučujućem su dvoboju za broncu nadvisili Ukrajinu (Čobotar, Herčuk, Horuna, Kšenžik, Lahunov, Talibov, Torošanko) s rezultatom 3:0.

Izuzetno smo ponosni što je član ove brončane postave i dečko iz Biograda na Moru, Ante Mrvičić.

„Mogu reći da sam ponosan na sebe, svoju ekipu, stručni stožer i sve koji su vjerovali u nas i bodrili nas na putu do medalje. Prvo smo pobijedili reprezentaciju BiH na tri ploče, drugo kolo jake Francuze na tri ploče te u 3. kolu gubimo od Turske 3:1 nakon velikih sudačkih grešaka i manjka sportske sreće. U repasažu očekivano pobjeđujemo ekipu Armenije na tri ploče te u borbi za broncu dvostruke medaljaše sa zadnja dva prvenstva reprezentaciju Ukrajine. Velik rezultat i velika medalja, jako sam sretan.“, prokomentirao je Ante Mrvičić za portal SPORT023 ovaj veliki uspjeh.

I malo atmosfere s 54. Europskog prvenstva u karateu:

Hrvatskoj je ovo 81. seniorska medalja u  povijesti europskih prvenstava od samostalnosti naše zemlje.

Izvor: SPORT023